Ratamestarit SG2015
Aikuisten ratojen ratamestarit Jouni Savelainen (su) ja Åge Liljeström (la).
Oikealla ratamestariryhmän johtaja Hannu Lammi

Ratamestarien lausunto

Kilpailu juostaan lähes kauttaaltaan havupuuvaltaisessa, mutta silti hyväkulkuisessa Nuuksion järviylängön kalliomäkimaastossa. Maaston suurimmat korkeuserot ovat 60 metriä. Tiheikköihin tai hakkuisiin ei ratojen alueella juuri pääse törmäämään.

Yhtenäisen maaston rikkoo siellä täällä ulkoilureittiverkosto. Tästä syystä ratamestarit ovat päätyneet runsasrastisiin ratoihin, erityisesti sunnuntain pitkällä matkalla. Rasteja on monin paikoin lähekkäin, joten rastikoodin tarkistaminen on tuiki tarpeellista.

Tuulenkaadot eli myrskyjen kaatamat puut haittaavat muuten puistomaisessa metsässä suunnassa kulkua. Tällaiset alueet on merkitty karttaan pystyvihreällä. Kartta on tarkistettu huhti-toukokuussa.

Kilpailukeskuksen sijainnin sekä varsinkin sunnuntaina tavallista kauempana olevien lähtöjen ansiosta myös lyhyiden ratojen kilpailijat pääsevät sellaisiin Salmin maastoihin, joihin Iltarastien radat harvoin yltävät.

Sunnuntain lähtö ykköseen on matkaa peräti 2.8 km. Ratojen alkuosa on maastossa, jota on viimeksi käytetty kilpailuihin kymmenkunta vuotta sitten. Sen jälkeen juostaan lyhyt pätkä härkäaitauksien reunustamaa kapeaa väylää. Härät ovat laitumella, mutta ovat rauhallisia - töllistelevät vain kulkijoita ja jos säikähtävät, lähtevät kotiin päin. Härkälaidun on merkitty karttaan kielletyksi alueeksi.

Uskomme, että tänäkin vuonna Suunto-Gamesin radat tarjoavat taidollisia haasteita kaikenikäisille kilpailijoille.

Kilpailuonnea toivottaen

Ratamestarit
Åge Liljeström ja Jouni Savelainen