Suunto-Games 2014

Sivuston päivitys on päättynyt
SG2014 D18E voittajat
D18E-sarjan iloinen kärkinelikko vasemmalta Venla Kinnala (2.), Karoliina Ukskoski (voittaja), Alexandra Enlund (3.) ja Emilia Ståhlberg (4.)
SG2014 H18E voittajat
H18E-sarjan tyytyväinen kärkikuusikko vasemmalta Anton Kuukka (2.), Joonas Ahola (voittaja), Emil Lönnström (3.), Pyry Mustonen (4.), Lari Pernu (5.) ja Eemeli Suominen (6.)
SG2014 HD21E voittajat

Huippusarjojen H/D21E voittajat Marjo Liikanen ja Aapo Leskinen
SG2014 D9RR  voittajat
. . . ja vielä iso joukko tulevaisuuden voittajia.

kuvat: Raino Lampinen

2.7.2014
Osanottajakysely
Oli taas mukavat kisat - katso osanottajakyselyn tulokset

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotut rastimukit menivät seuraaville: ML, JM, ME, JV ja JB. Onnittelu voittajille.

8.6.2014
Kisakuvia molemmilta päiviltä
Voit säätää kuvien vaihtumisnopeuden 'hitaaksi', 'tavanomaiseksi' tai 'nopeaksi' oikean yläkulman Options-valikosta.
- Raino Lampisen kisakuvia lauantailta
- Katso sama kuvaesityksenä
- Raino Lampisen kisakuvia sunnuntailta
- Katso sama kuvaesityksenä
Copyright (c) Raino Lampinen
e-mail: etunimi.sukunimi@helsinginsuunnistajat.fi.
Kuvien yksityinen käyttö sallittu. Lähetä sähköpostia, jos haluat kuvasi pois näkyviltä tai kaipaat itsellesi alkuperäisversiota.


- Vuokko Rajamäen kuvia juomarasteilta

3.6.2014
Ratamestarien terveiset
Radat osoittautuivat vaativiksi - niinpä koejuoksuja jatkettiin myöhään yöhön, kunnes joka radalta oli saatu puhdas suoritus.

Alt-teksti
Koejuoksija on saapunut juomarastille

2.6.2014
Lasten ratamestarin terveiset kisamaastosta
Kesä on tullut ja sen mukana lehdet ja hyttyset. Lehdet eivät vielä vaikuta peitteisyyteen, mutta hyttysistä on kiusaa ainakin ratamestarille joka etenee hitaasti. Sunnuntain maasto on avoinaisempaa ja se tarkoittaa lisää vauhtia.

2.6.2014
Suunto-Gamesiin runsas osanotto
Suunto-Gamesiin tulossa 1287 osanottajaa ilman jälki-ilmoittautuneita. Myös paljon ulkomaalaisia, Virosta, Venäjältä, Norjasta, Latviasta, Sveitsistä, Ranskasta, Ruotsista, Kanadasta ja Espanjasta.

31.5.2014
Kilpailuohje julkaistu
Lue alusta tiivistelmä, niin löydät numerosi, osaat mennä oikeaan lähtöön ja tiedät, mistä saat rastimääritteet.

HD18 ja HD16 -sarjoissa sunnuntaina juoksevat - teille on tärkeää asiaa lähtökynnyksestä ja siitä, mihin mennessä siellä on oltava, mitä sieltä löytyy ja mitä sinne itse kannattaa ottaa mukaan.

25.5.2014
Ratamestarin viesti kilpailumaastosta...
Kävin tänään siirtämässä rastin 135. Siellä se pyyemo makasi pesässään hautomassa. Katseli vain kauniilla silmillään, mutta ei liikahtanutkaan, kun purin rastipukin pois. Rakensin uuden pukin 70 metrin päähän.

18.5.2014 klo 12.06
Ratamestarin viesti suoraan kilpailumaastosta...
Hei, kaikki SG-rastipukit on tehty: Repa 88 kpl ja Rauno 72, yhteensä 160 pukkia! Jihaa!!!

Silta yli Siuntionjoen
Silta yli Siuntionjoen

1.5.2014
Tehtiin silta
Loppuviitoituksella kilpailijat ylittävät Siuntionjoen komeaa puusiltaa myöten. Silta rakennettiin jo vuoden 2009 Suunto-Gamesiin.

Sillan rakentamista tuumittiin tuolloin pitkään ja perustellisesti. Lue lisää järjestelytoimikunnan hyvin epävirallisesta pöytäkirjasta.

4.5.2014
Vanha kartta
Suunto-Games juostiin edellisen kerran viisi vuotta sitten eli vuonna 2009 samalla kartalla kuin tänä vuonna. Vanha kartta on nähtävissä täällä (dpi 75 /0.3 Mt) ja vielä hieman tarkempana täällä (150 dpi /1.6 Mt).

kuva maastosta
Maaliskuu 2014

14.4.2014
Kuvia maastosta
Kilpailualueen maastokuvia maaliskuulta. Niistä voi arvioida maaston kulkukelpoisuutta ja peitteisyyttä.

Samalla kannattaa käydä vilkaisemassa Raino Lampisen kuva-arkistoa Nuuksion puroista - niitä kun suunnistaja ei tällä kertaa pääse maastossa näkemään.

25.3.2014
Ensimmäiset Suunto-Gamesiin
Ensimmäisiksi ehtivät Suunto-Gamesiin ilmoittautua virolaiset suunnistajat Riina Laev (D50) ja Urmas Laev (H50). He olivat mukana myös viime vuonna.

Suunto-Games onkin Jukolan viestin jälkeen Suomen kansainvälisin vuotuinen suunnistustapahtuma - viime vuonna mukana oli noin 50 ulkolaista suunnistajaa, eniten Virosta ja Venäjältä.

21.3.2014
Kilpailukutsu julkaistu
Kilpailukutsu on tuttuun tapaan julkaistu täydellisenä täällä verkossa. Suunnistajaan 3/2014 tulee kutsusta lyhennelmä.

Kutsussa on kaksi totutusta poikkeavaa asiaa: pesu on ulkoistettu lähiseudun uimarannoille ja lähtökynnystä käytetään nuorten näyttökilpailussa. Molemmista tulee myöhemmin lisää tietoa näille sivuille.

harjoittelukieltoalue
Harjoittelukieltoalue

13.1.2013
Kilpailualue on harjoittelukiellossa
Tämän vuoden Suunto-Gamesin kilpailualue on Suunnistusliiton sääntöjen mukaan automaattisesti kilpailu- ja harjoittelukiellossa.

Säännöt 7.17: Kun kilpailumaasto (kilpailualue) julkaistaan, merkitsee se samalla kilpailu- ja harjoittelukieltoa siinä. Järjestäjä voi antaa oikeuden poiketa tästä. Arvokilpailun kilpailumaasto (kilpailualue) on tuotava julki liiton ohjeen mukaisesti. Lue lisää.

Harjoittelukiellosta on tiedotettu myös Karttarekisterissä

7.1.2014
EM-näyttökilpailu 18- ja 16-vuotiaille
Suunto-Gamesin sunnuntain pitkän matkan kilpailu on samalla myös 18- ja 16-vuotiaiden yksi neljästä näyttökilpailusta Strumicassa, Makedoniassa pidettäviä nuorten EM-kilpailuja varten. Joukkueeseen valitaan kummastakin ikäluokasta 4+4 suunnistajaa.

Joukkue nimetään heti Suunto-Gamesin jälkeen 8.6.2014. Valintaperusteet ovat menestyminen kotimaisissa näyttökilpailuissa ja viime vuoden nuorten kansainvälisissa arvokilpailuissa sekä valintaryhmän näkemys.

Näyttökilpailun sarjoihin H18, D18, H16 ja D16 on avoin osanotto-oikeus. Molemmissa sarjoissa on kuumat ryhmät, joihin SSL:n valmennusjohto valitsee 15 kilpailijaa 1.6.2014 online-rankin mukaan. Kuumat ryhmät arvotaan sarjojen loppuun. Lisää Suunnistusliiton sivuilta.


Pauliina oli kilpailunjohtajana myös vuonna 2011.

1.1.2014
Suunto-Games 2014 pähkinänkuoressa
Suunto-Games järjestetään tuttuun tapaan kaksipäiväisenä kilpailuna viikkoa ennen Jukolaa eli 7-8.6.2014.

Kilpailu käydään Tervalammin seudulla Vihdissä. Kilpailunjohtaja on näillä näkymin Pauliina Lankinen. Ratamestariryhmän johtaja on Hannu Lammi, joka tekee valiosarjojen ja näyttökisan radat. Aikuisten ratojen radoista vastaa Reino Hotti ja lasten radoista Jyrki ja Johannes Louhi