Tukijoitamme

Suunto-Games 2012
9-10.6.2012
Viikko ennen Jukolaa


in English

 

Ratamestari-
blogi


Mitä mieltä Suunto-Gamesista
Lue kyselyn tulokset
 

Nyt annetaan palautetta
Linja-autokuljetus pelasi
Lue lisää

Jatka tästä ratamestariblogiin


 Suunto-Games 2012 voittajia


Miesten valiosarjan iloiset palkintojensaajat Jussin ja Pirkon kera.
Vasemmalta lukien Jarkko Liuha (VeVe), voittaja Roman Ryapolov (IFK Mora),
Juha Peltola (MS-Parma ja Yuru Tambasau (MS-Parma)
 


Naisten valiosarjan hymyilevä kärkikolmikko Jussin ja Pirkon kera.
Vasemmalta lukien Anne-Mari Leskinen Lynx, voittaja Liisa Anttila KooVee
ja Elli Virta Rastikarhut

Sunnuntain pitkän matkan voittajat


D21E  Maailmanmestari Vroni König-Salmi

 


H21E Maailmanmestari Philippe Adamski


10.6.2012 klo 16.45
Sunnuntain tulokset ja väliajat

Tulokset ja väliajat

Reittihärvelit

9.6.2012 klo 17.50
Lauantain tulokset ja väliajat

Tulokset ja väliajat

HUOM Tuomarineuvosto on päättänyt, että kaikkien niiden sarjojen, joiden viimeisen rastin koodi oli 77 (ylempi viimeinen rasti), tulokset lasketaan lähdöstä viimeiselle rastille. Loppuviitoituksen osuus loppuajasta jää siten näissä sarjoissa pois. Verkossa olevissa tuloksissa tämä on otettu huomioon eli näiden sarjojen tulokset ovat lopulliset.

Katso kuvia loppuviitoituksesta

Reittihärvelit

Kuntosuunnistus

Lauantain ja sunnuntain tulokset

Kuvat kertovat

Kuvia lauantailta ja sunnuntailta - Raino Lampinen
Picasa-albuminäkymässä
Picasa-diasarjana
Google plus -albumina
Kuvien copyright (c) Raino Lampinen e-mail: etunimi.sukunimi@helsinginsuunnistajat.fi. Kuvien yksityinen käyttö sallittu. Lähetä sähköpostia, jos haluat kuvasi pois näkyviltä tai kaipaat itsellesi alkuperäisversiota.

Kuvia palkinnonsaajista - Markus Brummer

Yhtä juhlaa palkintopallilla - Markus Brummer

Kuvia juomarastilta  - Jussi ja Vuokko Rajamäki
   - vilkaisepa juomahuollon erikoista kuljetuskeinoa...

Kuvia juomarastilta  - Kari Viirto

Terveisiä Muksulasta

Muksulassa piirrettiin ja maalattiin. Taustalla upea vuoristokauris, jonka piirtäjä saa par'aikaa kannustavat poskimaalit. Hänen kansallisuuttaan ei kauan tarvitse arvailla.

8.6.2012 klo 9.30
Lopulliset lähtölistat julkaistu

Lopulliset lähtölistat julkaistu. Emitmuutokset tai muut huomautukset tiedottajalle:  kari.sane(at).nbl.fi          -           hyväksytyt korjaukset

8.6.2012
Retrohenkeä vai IOF-normia

Aikuisten ja nuorten sarjojen ratamestarit kehottavat lukemaan blogiaan Sieltä löytyy erikoinen haaste - tunnistatko ratasi IOF-henkiseksi vai retrotyyliseksi. -  Lue näistä lisää ratamestariblogista

8.6.2012
Myös lasten sunnuntain ratamestarilta vinkkejä

Rastireitti on pyritty suunnittelemaan niin, että oikomismahdollisuuksia löytyy kaikentasoisille suunnistajille ja välillä useampiakin rastiväliä kohden. Muutamalla rastivälillä rohkeimmille on tarjolla...     Lue lisää

31.5.2012
Valvojan lausunto

Vuoden 2012 Suunto-Games suunnistetaan Nuuksion kansallispuiston ylängön metsissä. Maaston kulkukelpoisuus vaihtelee pääosin hyvästä erittäin hyvään. Kilpailukeskus on...    Lue lisää

8.6.2012
Ensimmäinen bussi Ämmässuolta

Ensimmäinen bussi Ämmässuolta lähtee lauantaina 8.30  ja sunnuntaina 7.30, jolloin Sinulla on mahdollisuus olla Solvallassa reilut 2 tuntia ennen ensimmäisiä lähtöjä. Riittää varmasti.

6.6.2012 klo 20.00
Kilpailukeskus ei ole enää autio ja tyhjä

Kilpailukeskus ei ole enää autio ja tyhjä. Se on pian täynnä elämää ja suunnistajia. Sisään tullaan kuvan oikeasta laidasta suoraan kohti infoa - siis ihan oppikirjan mukaisesti. Ja tässä vielä isompi kuva ikäsuunnistajille.

8.6.2012
Kansainväliset kisat tulossa

Ulkomaalaiset suunnistajia osallistuu tänä vuonna Suunto-Gamesiin poikkeuksellisen runsaasti. Jukolan viestin jälkeen eniten ulkomaalaisia on aikaisemmin ollut Lounais-Hämeen Rastin Forssa -kisoissa (entiset Kännykkäkisat), mutta tänä vuonna Suunto-Games saattaa hyvinkin kiilata itsensä Suomen toiseksi kansainvälisimmäksi suunnistuskilpailuksi.

Maa Ilmoittautuneet
32
20
13
5
4
1
1
1
1
1
1
 Yhteensä 80

Eniten kilpailijoita on sarjassa H21A (121 kilpailijaa) ja toiseksi eniten sarjassa H65 (59). Naisten sarjoista eniten on kilpailijoita sarjassa D21A (28) ja toiseksi eniten sarjassa D21E (27). Runsaslukuisin lasten sarja on H12, jossa on 24 kilpailijaa. Kilpailijoiden kokonaismäärä nousee lähelle 1100. Jälki-ilmoittautumiset (noin 30) vielä hieman kaunistelevat lukuja.

8.6.2012
Pyörällä Solvallaan

Viime talven ja kevään aikana Brobackantien ja Nuuksiontien varteen on valmistunut upouusi pyörätie Nupurintieltä (mt110) Solvallaan asti. Se kulkee kokonaan erillään autoliikenteestä. Nupurintien risteyksestä matkaa on reilut 7 kilometriä. Ja toinen mokoma Espoon asemalta. Ämmässuolta Brobackantien alkuun ei vielä ole erillistä pyörätietä vaan tämä 2 kilometrin matka on ajettava ajorataa myöten. 


Pyörämatkalla kohtaa komeita maisemia. Jäät tosin ovat jo sulaneet

7.6.2012
Lasten lauantaipäivän ratamestarilla on sanottavaa

Ratamestarin yllätykseksi lasten ratojen alueelle oli ilmestynyt viimeisen viikon aikana uusia rakennettuja polkuja. Tämä vaikuttaa jonkin verran RR-, TR- ja 12-vuotiaiden ratoihin.  Lue lisää.

7.6.2012
Maastojuottoon on nyt varauduttu

Viime vuonna tekemässämme kyselyssä saimme paljon palautetta juomapisteiden puutteesta - toki osasyynä oli myös poikkeuksellisen helteinen keli. Lupasimme ottaa opiksemme. Tästä esimerkkinä tekemämme maastojuottosuunnitelma. Samalla toivomme kuitenkin hartaasti, ettei luonto enää tule avuksemme sadekelin myötä...

Yhteenveto juomapaikoista: Sunnuntaina lähtöjen 1 ja 2 kaikilla sarjoilla on juomapaikka, joka on merkitty karttaan tai on pakollisen viitoituksen varrella. Lisäksi valiosarjoilla (HD21E) on juomarasti, joka on merkitty rastimääritteisiin.

4.6.2012 klo 21.00
Lähtöajat julkaistu

Lähtöajat julkaistu. Korjaukset yms. tiedottajalle. Hyväksytyt korjaukset näkyvät sivulla korjauksia ja muutoksia.

4.6.2012 klo18.00
Kilpailuohje julkaistu

Alustava kilpailuohje julkaistu. Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla lauantaiaamuna ennen kilpailujen alkua.

2.6.2012
Vanha kartta

Suuri osa kilpailualuetta on sellaista, ettei sillä ole pitkään aikaa juostu. Sen sijaan kilpailukeskuksen lähialueilla on ollut Iltarasteja ja Firmaliigaa useammankin kerran kesässä. Tähän maastoon voit tutustua esimerkiksi viime vuoden Firmaliigan kartalla.

Muistithan, että kilpailualue on tällä hetkellä kilpailu- ja harjoittelukiellossa http://www.karttarekisteri.fi/karttarekisteri2/www_visualisointi/tiedot.php?t=4742 joten sinne ei siis ole kenelläkään suunnistajalle vielä viikkoon asiaa. Avaa karttarekisteri

1.6.2012
H21A -sarja jaetaan kahtia

Tätä kirjoitettaessa sarjaan H21A on ilmoittautunut jo yli 60 osanottajaa eli se jaetaan kahteen sarjaan H21A1 ja H21A2. Moni seura käyttää taas tänäkin vuonna Suunto-Gamesia katsastuksena Jukolaan. Tästä syystä nyt olisi korkea aika kertoa meille, jos joku porukka halutaan tämän takia samaan sarjaan.

4.6.2012 Käytimme lähtöaikojen arvonnassa Pirilän ohjelman uutta optiota, joka automaattisesti jakaa saman seuran suunnistajat samaan rinnakkaissarjaan. Jos siis et ehtinyt asiasta meille reklamoida, niin ei murhetta, koska "Pirilä" hoiti homman automaattisesti. Kiitokset taas kerran Pekalle käyttäjälähtöisistä ohjelmista. Sellaisia vain saisi tässä maailmassa olla enemmän.

29.5.2012
Thierrylla rasitusvamma - ei Suunto-Gamesiin

Maailmanmestari Thierry Gueorgiou on rasitusvamman takia joutunut peruuttamaan osallistumisensa Suunto-Gamesiin. Sen sijaan toinen ranskalainen maailmanmestari Philippe Adamski on vahvistanut tulonsa.

27.5.2012
Rastirallia tänäkin vuonna

Mahdollisuus Rastiralliin lasten kilpasarjojen lähtöjen jälkeen. Osallistuja voi kulkea radan läpi parin tai saattajan, esimerkiksi isän tai äidin kanssa. Aikaa ei oteta. Ilmoittaudu infoon lauantaina viimeistään klo 13.00 ja sunnuntaina klo 12.00. Maksu yksi euro. Lue lisää

18.5.2012
Suunto-Gamesin ratamestarin väitös   

Suunto-Gamesin ratamestarin Henrik Talan Talvisodan ranskalaisapuun liittyvä väitöskirja tarkastetaan 19.5.2012 Helsingin Yliopistossa. Vastaväittäjä Tohtori Louis Clerc esittänee Henkalle monia tiukkoja kysymyksiä. Vähintäänkin yhtä haastavan "vastaväittäjän" Henkka on saanut Suunto-Gamesin radoilleen maailmanmestarista Thierry Gueorgiousta. Tätä toista "väitöstilaisuutta" pääsemme me kaikki todistamaan muutaman viikon kuluttua.


Henkka pitämässä väitöstilaisuuden lectio praecursoria (luentoa)
vasemmalla vastaväittäjä tohtori Louis Clerc ja keskellä kustos
professori Markku Kuisma (kuva JKo)


Lisää Henkan väitöksestä Yliopiston sivuilta

15.5.2012
Thierry ja Philippe Suunto-Gamesiin

Maailmanmestarit Thierry Gueorgiou ja Philippe Adamski osallistuvat Suunto-Gamesin valiosarjaan H21E pitkälle matkalle sunnuntaina. Miten mahtaa käydä ratamestarin alustavan voittoaika-arvion kanssa. Ennen koejuoksuja arvio on 75 minuuttia. 29.5.2012 Thierry Gueorgiou on peruuttanut osanottonsa jalan rasitusvamman takia

15.4.2012
Kilpailukeskus on vielä autio ja tyhjä

Järjestelyryhmä kävi katsastamassa tulevan kilpailukeskuksen ja totesi, että paljon on tehtävää kuten lumen sulatus, pysäkin kunnostus ja niin tietysti myös itse kilpailukeskuksen rakentaminen. Mutta onhan aikaakin vielä vajaat kaksi kuukautta.  Katso kuvia kilpailukeskuksesta

11.4.2012
Maastokuvia kilpailualueelta ja muualtakin Solvallasta

Tämän vuoden Suunto-Games käydään osittain kansallispuistoalueella, mikä näkyy Raino Lampisen keräämässä kauniissa kuvasarjassa - kuvat lataantuvat hieman hitaahkosti, mutta kannattaa odottaa... 

10.4.2012
Sveitsiläiset ehtivät ensimmäisinä

Sveitsiläisen OLG Stäfa -seuran suunnistajat Peter Rutz H45 ja Marianne Senn D40 sekä Annina Senn D21A ja Sianna Senn D12 ehtivät tänä vuonna ilmoittautua ensimmäisinä Suunto-Gamesiin. Pian varmaan muutkin, sillä Suunto-Gamesin ilmoittautumislinkki IRMASSA on avattu.
    PS. Saksan WMOC:iin lähtijät voivat verrytellä saksankielen taitojaan OLG Stäfan verkkosivuilla, jossa on tarinaa esimerkiksi tämän vuoden Sveitsin yömestaruuskisoista.

23.3.2012
Kilpailukutsu julkaistu

Kilpailukutsu julkaistu. Olemme saaneet taas mahdollisuuden käyttää uusia maastoja, joilla ei ole vuosiin järjestetty suunnistuskilpailuja. Siitä maksettava "hinta" on tietysti se, että pysäköinti on Ämmässuolla, josta on sujuva bussikuljetus aivan kilpailukeskuksen tuntumaan. Reippaille suunnistajille suosittelemme myös upouutta Solvallan pyörätietä.

11.1.2011
Ratamestariryhmä koossa

Ratamestariryhmä Henrik Tala ja Einari Heinaro on saanut vahvistusta. Minna Ryyppö ja Pekka Lammi vastaavat lasten radoista. Solvallan ympäristö on kuin luotu lasten radoille. Asiasta kuullaan lisää myöhemmin. Seuratkaapa ratamestariblogia.

11.1.2011
Ratamestarit bloggaavat

Ratamestarit ovat avanneet näille sivuille oman bloginsa, jolla he kertoilevat ratojen tekemisen tunnelmista ja taustoista. Samalla he toivovat saavansa palautetta jo ennen kilpailua.  Yleensähän palaute tulee vasta maalin jälkeen - eikä se silloin aina ole ihan painokelpoista. Mutta jospa nyt tehtäisiinkin toisteperin. 

3.1.2011
Kisasivut avattu


Tämän vuoden Suunto-Games pähkinänkuoressa


Suunto-Games järjestetään perinteiseen tapaan kaksipäiväisenä kilpailuna viikkoa ennen Jukolaa eli 9-10.6.2012.

Kilpailu käydään pääosin Nuuksion Ruuhijärven pohjoispuolella lähes tiettömässä maastossa kansallispuiston alueella.
Se on suurelta osalta nopeakulkuista pienipiirteistä pikkusoiden ja kumpareiden pirstomaa kalliomaastoa, joka ei ole vuosiin ollut kilpailukäytössä. Juuri tänä vuonna maasto sopiikin erinomaisen hyvin Jukolan harjoitusmaastoksi.

Lasten radat ovat Punjonsuon eteläpuolisella alueella, joka tiheän tie- ja polkuverkostonsa takia on poikkeuksellisen mukava pienille suunnistajille

Kilpailujohtaja on Olli Turakainen. Pääratamestareina Henrik Tala ja Einari Heinaro. Lasten ratamestarit Minna Ryyppö ja Pekka Lammi