Tukijoitamme

Leimasin hetkellisesti kadoksissa

Miesten valiosarjan H21E ykkösrastin leimasin oli hetken kadoksissa. Liian vauhdikkaasti edennyt suunnistaja oli telonut rastipukkia sillä seurauksella, että pukki oli osin vaurioitunut eikä leimasin ollut enää heti näkyvillä.

Simo Martomaa oli havainnut leimasimen puuttumisen ja palannut lähtöön kertomaan asiasta. Hatunnoston ansaitseva suoritus Simolta. Lähtöhenkilökunta oli heti rientänyt paikalle, löytänyt leimasimen ja korjannut vaurioituneen rastipukin. Simon lisäksi pari muutakin kilpailijaa kärsi tapahtuneesta. Leimasinta ei siis oltu pihistetty, vaikka tällaista hevosmiesten tietotoimiston tarinaa vilkkaasti kerrotaankin.

Opimmeko tästä jotain: jos törmäilet ja rikot rastipukin, niin vähin, mitä voit tehdä asian hyvittämiseksi, on varmistaa, että leimasin on hyvin näkyvillä eikä jossain sammaleen alla piilossa. Mieluummin korjaa rastipukki tilapäisesti. Niin kova kiire ei saa olla, ettei sitä ehdi tehdä. Ja parempi on olla törmäilemättä, sillä eivät rastipukit aivan niin heikkoa tekoa ole, etteivät ne tavanomaista raskastakin käsittelyä kestäisi. Ja sitä paitsi rastipukki on ihan syytön siihen, että olet pummannut rastia, siihen ei kannata kiukkuaan purkaa /kjs