Palautetta
 

Palautetta Suunto-Gamesista
sp:Kiittäen ja ensi kesänä vielä parempia ratoja odottaen

Tervehdys! Aluksi monet kiitokset loistavista kisoista! Jopa sadesääkin oli ensiluokkainen juoksusää. Lauantain rata oli mielestäni mainio (H85), ehkä tulo viimeistä edelliselle jyrkännerastille ei ollut vanhimmille köntyksille oikein sopiva.

Sunnuntain radassa herätti ihmetystä se, että keskimatkan (lauantai) ja pitkänmatkan (sunnuntai) ratojen ero oli peräti 0.2 km. Sunnuntain radalla ei myöskään ollut yhtään todellista reitinvalintaväliä.

Eniten kuitenkin ihmetytti rasti 5. Sama rasti rastireittiläisten kanssa! Valkea nauha näkyi sadan metrin päähän kuten myös rastikivi kaksine lippuineen. En odottanut HS:n kokeneilta ratamestareilta tämän kaltaista vanhojen mutta kokeneiden suunnistajien aliarvioimista!


H85 rastiväli 4-5 ja Eero Tuuterin virheetön suunnistus Reittihärvelin mukaan

Kokonaisuus kisoista oli kuitenkin erittäin positiivinen kauneusvirheistä huolimatta!

Kiittäen ja ensi kesänä vielä parempia ratoja odottaen
Eero Tuuteri H85

Kysyttävää

17.6.2009-25.6.2009

Kysyisin, että onko rastireittiradat merkitty Suunto-Games -kisoissa yhtenäisellä nauhalla ?

Vastaus: HS on hankkimassa nauhan kelaamiseen tarvittavia laitteita, mutta vielä ei ole varmaa, että se saadaan käyttöön Suunto-Gamesiin mennessä, Jos vain ehditään, niin toki silloin on yhtenäinen nauha.

Mutta sanotaan kuitenkin varman päälle, ettei tänä vuonna vielä ole yhtenäistä viitoitusta.

Jatkokysymys:
Tällainen RR-merkintätapa olisi syytä olla mainita jo kilpailukutsussa!!!!  Viimeistään se tulisi tietää ilmoittautumisajan umpeutuessa. Monet pienet suunnistajat eivät uskalla lähteä ilman yhtenäistä nauhaa merkitylle radalle.

Vastaus: Mielestäni liiton säännöt edellyttävät vain, että rastireitti on viitoitettava ja ettei se ei saa olla yksinään punaisella värillä tehty. Yhtenäisestä nauhasta ei säännöistä puhuta. Myöskään en löytänyt vaatimusta merkintätavan ilmoittamisesta kilpailukutsussa.

Lisävastaus: (kiitos Petteri Palmille/SSL) Yhtenäinen viitoitus on ollut Suunnistusliiton ohjeena jo vuodesta 2007 alkaen, joten aika kauan asia on ollut tiedossa. Asiasta on kerrottu mm. nuorten ohjaajille lähetetyissä seurakirjeissä, aluekierroksella, liiton nettisivulla http://www.ssl.fi/SSL/sslweb.nsf/sp?open&cid=content28F1BD 

Loppuhuomautus: Suunto-Gamesin rastireitti ehdittiin toteuttaa upouudella kelauslaitteella ja valkoisella nauhalla.


HS:n uusi rastireittinauhan kelauslaite. Valkoinen
nauha on  jo maastossa. Vasemmalla  nippu
irrallisia nauhoja, joita myös oli käytössä

24.6.2009

Onko lauantain kisassa mahdollista eksyä harjoituskiellossa olevalle alueelle:
http://www.antin.net/smtilasto/kielto/1009%20Mesik%20s0903%20SM-v%20R1.gif
Ratamestarin kuvauksen perusteella näyttäisi menevän alueet vähän päällekkäin.. Vai onko tuo SM-viestin alueen rajaus tehty vähän karkeammalla kädellä?

Vastaus: kun pysyttelet Suunto-Gamesin molempina päivinä kilpailukarttaan kuuluvilla alueilla, et tule saamaan syyllisyyden vammaa sieluusi mukamas nuuskimalla SM-viestimaastoa!/ Repa Hotti, SG-2009 ratamestari

23.5.2009

I have already made an entry on the on-line  form, but I have some questions. Somehow the 14 euros free and the 3 euros emit rent is still 14  euros together on the on-line enrty page. I assume it should be 17?

Olen ilmoittautunut Suunto-Gamesiin Ilmoittautumishärvelin kautta, mutta minulle jäi kysyttävää: Osanottomaksu 14 euroa ja vuokraemit 3 euroa on yhteensä yhä vaan 14 euroa, vaikka minusta sen pitäisi olla yhteensä 17 euroa.

Vastaus: I will answer for this question as the program developer and generally as a competition arranger. There are two ways to count the entry fees, with or without Emit fees. In Finland there is a common way to pay the rental Emit cards to the info at the competition center and the entry fees to a bank account. Therefore the Emit fee is not usually included to the bill. Though it is possible with the Entry service /Risto Kivinen Result Fellows  .

Vastaan kysymykseesi ilmoittautumishärvelin kehittäjän ja yleisestikin kilpailujärjestäjän näkökulmasta:
    Osanottomaksu voidaan laskea kahdella tavalla - joko ilman vuokraemittiä tai sen kanssa. Yleensä Suomessa vuokraemit maksetaan kilpailukeskuksen infoon ja osanottomaksu pankkiin. Tästä syystä Ilmoittautumishärveli ei laske vuokraemitin hintaa seuralle lähetettävään laskuun. Mutta voi Ilmoittautumishärveliin asettaa toimimaan myös niin, että vuokraemit lasketaan mukaan osanottomaksuun / Risto Kivinen,  Result Fellows

29.5.2009

Miten eroavat sarjat H40A ja H40AL toisistaan. Onko valittava sama sarja molemmiksi päiviksi?

Vastaus: Lyhyet matkat (L) ovat yleensä noin 60 % perusmatkojen pituuksista. Tälläkin kertaa ero matkapituuksissa näyttää olevan samaa suuruusluokkaa, sillä H40A ratapituus (la/su) on 4.8 / 7.9 ja H40AL ratapituus 3.0 / 6.2.

Suunto-Games on kaksipäiväinen kilpailu, jonka tulokset lasketaan yhteen. Tästä syystä ei ole mahdollista kilpailla lauantaina yhdessä sarjassa ja sunnuntaina jossain muussa sarjassa. Sen sijaan toki on mahdollista osallistua vain joko lauantaina tai sunnuntaina.

2.2.2009

Miksi Suunto-Games on vasta juhannuksen jälkeen

Vastaus: 
Huippusuunnistuksen tiivis kilpailukalenteri on muokannut alkukesän suunnistuskalenteria. Tuttuna Suunto-Gamesin kisaviikonloppuna komeilevat nyt nuorten pohjoismaiden mestaruuskilpailut niihin liittyvine Ankkurirastit -yleisötapahtumineen. Tästä syystä Suunto-Games on joutunut etsimään uuden viikonlopun - viikko juhannuksen jälkeen. Eli parhaaseen keskikesän suunnistusaikaan ennen rastiviikkoja.