Valvoja vauhdikkaaseen tyyliinsä tulossa SM-keskimatkan maaliin pari vuotta sitten

Valvojan lausunto

Helsingin Suunnistajat on onnistunut vuoden 2008 Suunto-Gamesin kilpailukeskuksen valinnassa hyvin. Kilpailukeskus sijaitsee Espoon pohjoisosassa Espoon Seurakuntayhtymän omistaman Velskolan kartanon avarilla luonnonkauniilla pelloilla.

Autojen paikoitus on aivan kilpailukeskuksen tuntumassa. Kilpailukeskuksesta löytyvät kaikki suunnistajien tarvitsemat palvelut.

Kilpailualue on useiden pienien metsäjärvien ja lampien rikkomaa paikoin pienipiirteistä avokalliomaastoa, jonka kulkukelpoisuus on suurelta osin hyvä. Maaston koillisosassa on pienellä alueella tehty metsätöitä, mutta tämä ei ratojen laadinnasta johtuen paljon vaikeuta suunnistusta.

Maaston korkeuserot ovat kohtalaisia, suurimmillaan noin 50 metriä. Kilpailualueesta lähes puolet on kansallispuistoa, jossa ei pitkään aikaan ole suunnistettu.

Ratamestarit ovat laatineet molemmiksi päiviksi vaativat ja suunnistukselliset radat. Lauantain keskimatkan radoista yli puolet on ristiratoja. Niillä tarvitaan koko ajan tarkkuutta ja huolellisuutta rastien otossa. Sunnuntain pitkien matkojen radoilla on enemmän vaihtelevuutta. Pidemmillä radoilla kilpailijat voivat nopeilla avokallioilla kokeilla juoksuvauhtinsa äärirajoja. Rastinotto on kuitenkin pidettävä mielessä.

Valvojan näkökulmasta katsottuna tämän vuoden Suunto-Games tarjoaa suunnistajille erinomaisen suunnistusmaaston ja erittäin hyvät suunnistusradat.

Nauttikaa suunnistajat kesäkuun alun Suunto-Games viikonlopusta.

Valvoja Pauli Siitonen
HPV