Palautetta

Kysyttävää Suunto-Gamesista
sp:

10.6.2008

Maanomistajalta

Espoon seurakuntayhtymän - Suunto-Gamesin kilpailukeskusalueen maanomistaja -  on ystävällisesti lähettänyt kilpailujohtajalle seuraavan palautteen:

"Järjestelynne toimivat kuten sveitsiläinen kello. Täsmällisesti ja juuri sovitun mukaisesti. Meille tulleet palautteet ovat olleet vain ja ainoastaan kiittäviä. Jopa hieman skeptisemmätkin olivat sitä mieltä, että ei paremmin olisi voinut onnistua. Onnistuitte loistavasti meidän näkökulmasta ja olette ehdottomasti tervetulleita koska tahansa järjestämään tilaisuuksia meidän alueille."

10.6.2008

Aina sai ystävällisen palvelun

Kiitos Helsingin Suunnistajat ensinnäkin siitä, että huolitte meidät koukkupolvet vielä kisoihinne. 

Ja sitten ehkä mieluisin kokemus oli ratojen suunnistuksellisuus. Vaikka dementia vaivaa ja askel on lyhentynyt, niin ei se rastin otto ole kovinkaan paljon unohtunut. Onhan sitä noin 70 vuotta harjoiteltu. Kyllä kaikesta näki, että kisat ja järjestelyt ovat osaavissa käsissä. Aina sai ystävällisen palvelun ja vielä hymyn kera. Niin ja vielä lämmin vesi pesupaikalla kesäkuun kisoissakin.

SUURKIITOS, varmasti tullaan jatkossakin.
Suunnistusterveisin Erkki Lätti H 80 L-HR

9.6.2008

Sami Rapo kiittää

Erityiset kiitokset niille suunnistajakollegoille, jotka epäitsekkäällä fairplay -toiminnallaan auttoivat allekirjoittanutta loukkaannuttuani jalkani.

Erityisesti Miikka Kaira (OJy) sekä Marko Lassila (RiSu) keskeyttivät oman suorituksen ja keskittyivät auttamiseen sekä ensiavun paikalle saamiseen. Myös parin kesämökkiläisen paikalle ilmaantuminen ja heiltä jäiden saaminen nopeasti vammakohtaan omalta osaltaan auttoi merkittävästi jalan kaipaamassa nopeassa ensiavussa.

Jos palkintoja "Reilua peliä rasteilla" -eettisistä reitinvalinnoista jaettaisiin, niin kyseisille henkilöille sen soisi!

Sami Rapo                           Katso lisää


7.6.2008

Moniko palkitaan?
En löytänyt ilmoitustaululta tietoa siitä, moniko palkitaan eri sarjoissa. Olisi kiva tietää?

Vastaus
Suunto-Games on kaksipäiväinen kilpailu ja palkinnot jaetaan kahden päivän tulosten perusteella. Lista palkittavista saatiin ilmoitustaululle jo lauantaina iltapäivällä. Lisäsimme listan myös verkkoon. Sieltä löytyy myös tieto siitä, mitä kullekin palkinnon saajalle ojennetaan. Huomenna kannattaakin
suunnistaa hyvin, sillä harvemmin Suunto-Gamesin palkintopöytä on ollut näin runsas /kjs

31.5.2008

LASTEN RATOJEN VAATIVUUDESTA
Lasten radoista ei ollut minkäänlaista mainintaa ratamestarin lausunnossa. Minkälainen vaativuustaso niissä? Ettei ole liian vaativaa vähän suunnistaneille, vaativuutta kun aikuisten sarjoissa kovasti on painotettu. /AF

Vastaus:  Lasten radat kulkevat molempina päivinä kilpailukeskuksen lähimaastossa, jossa on jonkin verran uria. Varsinkin RR-, TR- ja H/D12-sarjojen suunnistajat voivat käyttää uria hyödykseen. Myös H/D13- ja H/D14-sarjojen suunnistajat hyötyvät urista, vaikkakaan täysin uriin pohjautuvia reitinvalintoja ei näissä sarjoissa joka välillä ole. H/D13- ja H/D14-sarjoissa menestyminen edellyttää kohtuullista käyränlukutaitoa. Erityisen vaikeita eivät nämäkään radat silti ole.  /JVa

31.5.2008

VOIKO KILPAILUKESKUKSEEN LEIRIYTYÄ LAUANTAIN JA SUNNUNTAIN VÄLISEKSI YÖKSI
Kyselisin Suunto-Gamesin pysäköintitilanteesta. Onko alue niin iso, että sinne mahtuu asuntovaunulla ja onko mahdollista yöpyä siellä?

Vastaus:  Kilpailukeskuksessa ei saa leiriytyä. Lähimmät leirintäalueet ovat  Oittaalla ja Rastilassa

17.5.2008

RADOISTA - OVATKO RIITTÄVÄ HAASTAVAT?
Alustavissa ratapituuksissa sarjojen H21C ja D50 matkat ovat samat, kuten myös sarjoissa H55AL ja D16. Onko näissä sarjoissa sama rata kuin sarjassa H21C? /KA

Vastaus: D50, H55AL, D18 ja H21C sarjojen ratasuunnittelussa on nimenomaan lähdetty D50 vaativuustasosta ja niiden suunnittelussa ei ole otettu H21C-sarjaa huomioon. Katsottuani radat vielä kerran lävitse, toteaisin että ne ovat vaativia suunnistusratoja. Vähän suunnistaneille H21C-sarjalaisille ne tulevat olemaan seikkailu/elämys. Kommenttisi jälkeen ratamestari harkitsee vielä H21C-sarjan radan yhdistämistä johonkin helpompaan ratavaihtoehtoon.
       Suosittelen osallistumista Suunto-Gamesiin, jos haluaa vaativaa suunnistusta. Ratamestari haluaa tarjota pullakahvit kisan jälkeen ja kuulla kommenttisi, mikäli osallistut Suunto-Gamesiin.
       Terveisin  /  Ratamestari

2.3.2008 ja 18.4.2008

KILPAILUKESKUKSEEN LASTENVAUNUILLA?
Onko kilpailukeskus metsässä vai pääseekö sinne lastenvaunuilla /KN

Vastaus:
Kilpailukeskus on pellolla ja pysäköinnistä pääsee peltotietä myöten vallan mainiosti kulkemaan myös lastenrattailla. Tervetuloa - niin, ja muistithan, että muksulan alle vuoden ikäisistä vieraista toivomme ilmoituksen etukäteen.

15.2.2008

SUUNTO-GAMESISSA ELIITTISARJOJA?
Onko tämän vuoden Suunto-Gamesissa Eliittisarjoja. Tämä olisi hyvä tietää kun suunnittelen kevään kilpailuohjelmaa. Jukolakin on heti seuraavalla viikolla. /NN

Vastaus: E-sarjat eli valiosarjat H21E ja D21E  ovat tänäkin vuonna Suunto-Gamesin näkyvin osa. Lupa valiosarjojen järjestämiseen on Suunnistusliitolta jo saatu. Karttana on tosin 1:10 000, koska maaston pienipiirteisyyden vuoksi 1:15000 kartasta tulisi liian syheröä. Lauantaina on keskimatka, jolloin kaikki muutenkin juoksisivat 1:10 000 kartalla /TKe