etusivulle


Suunto-Games
SUUNTO-GAMES 2002 SALMISSA

Salmin ulkoilualue Vihdintien varressa on jostain syystä jäänyt monelle helsinkiläiselle suunnistajalle vieraaksi tai ainakin vähemmän tutuksi kuin lähempänä olevat Pirttimäki ja Luukki. Ehkä syy on yksinkertaisesti siinä, että Salmiin on helsinkiläisittäin pitkä matka, "löytyyhän niitä iltarasteja Salmia lähempääkin..."

Niinpä tämän vuoden Suunto-Games tarjoaa osanottajilleen monenlaisia pieniä yllätyksiä. "Ensinnäkin alueesta valmistui kilpailuihin uusi kartta, josta noin kolmannes on myös käyräkuvaukseltaan uudelleen tehty " kertoo Suunto-Gamesien kartoittamissuunnitelmista vastaava Timo Kokko. "Uskon myös, että valiosarjojen kilpailijat arvostavat 1:15 000 - mittakaavaista karttaa, jollaisia Helsingin seudulta ei ole liikoja viime vuosina valmistunut"

.
Tulostaulut kertovat taas kuka oli kuka

Ikäsarjojen suunnistajilla kuten myös lapsilla on käytössään tuttu ja turvallinen 1:10 000 kartta. Lauantaina kartat palautetaan heti kun Huippuliigan kilpailijat ovat saatu matkaan. Sunnuntaina karttoja ei kerätä lainkaan vaan maaliin tulleet kilpailijat saavat ne pitää itsellään kunhan eivät näytä niitä maastoon lähteville kilpailijoille. Saa nähdä, miten suomalaisten suunnistajien moraali riittää tähän monien Keski-Euroopan maiden noudattamaan käytäntöön.

Tänä vuonna kilpailukeskus viedään keskelle kilpailumaastoa. "Onhan HS tehnyt näin ennenkin, esimerkiksi pari vuotta sitten kilpailukeskus oli keskellä metsää luonnonkauniin Sultingträsk -lammen rannalla, kertoo kilpailujohtaja Tero Kekäläinen. "Silloista kahden ja puolen kilometrin kävelymatkaa vastaan ei protestoitu, vaan kilpailijat tuntuivat hyväksyvät sen tietäessään sen takaavan hyvän suunnistusmaaston aina viimeiselle rastille saakka. Ja tällä kertaa matka on vain puolet viimekertaisesta, hyvää hiekkapohjaista kävelytietä, senkin voi esimerkiksi pyöräillä."


Suunto on taas tänäkin vuonna vahvasti kuvassa mukana

Kansainvälinen osanotto on aina ollut eräs Suunto-Gamesin tavaramerkki. Tämän vuoden kisatunnuksessammekin näkyy kaksi brittiläistä maajoukkuesuunnistajaa. "Kiitos päätukijamme Suunnon monivuotinen perinne voi jatkua myös tänä vuonna. Kilpailijoita odotetaan kaikista pohjoismaista ja mahdollisesti myös kauempaakin Keski-Euroopasta asti", kertoo ulkomaalaisten kilpailijoiden yhteyshenkilö Heidi Arjamaa.

Erityistä jännitystä kisoihin tuo lauantain valiosarjoissa suunnistettava Huippuliigan osakilpailu, johon odotetaan nimekästä kotimaista osanottoa. "Pitemmät radat kuten huippuliiga saadaan vietyä suurelta osin uusille alueille, joten kilpailu on varmasti tasapuolinen kaikille", toteaa ratamestari Seppo Raula tyytyväisenä. Sunnuntaina valiosarjojen finaalit huipentuvat takaa-ajokilpailuihin, jolloin vasta katsotaan kuka on kuka. Lauantaisen huippuliigan voittajalla on siten hyvät mahdollisuudet tuplata voittopalkintonsa ehtimällä ensimmäisenä maaliin myös sunnuntain lyhyeltä matkalta.

Salmin suurpiirteiset, muutamien järvien ja sorapolkujen rikkomat mäet ja harjanteet tarjoavat mitä parhaimmat puitteet tämänvuotiselle Suunto-Gamesille. Siellä täällä olevat pienipiirteiset alueet voivat kuitenkin yllättää liian vauhdikkaasti etenevän suunnistajan. Ja ennen kaikkea ei pidä kuvitella suunnistavansa tutussa maastossa, sillä uuden kartan Salmi ei ole enää entisensä.

Tervetuloa Suunto-Gamesiin 2002
 
Kari Sane 
Helsingin Suunnistajat


Kilpailijat ja yleisö tekevät  Suunto-Gamesin


 

:: Valitse


- Etusivu

- In English

Ylös


Copyright 1995-2005 Helsingin Suunnistajat ry - info@helsinginsuunnistajat.fi