SUUNTO-GAMES 2002
Pika-analyyseja  
(Winsplits)
2. päivä
D21E

Yvonne Gunell johti naisten kilpailua reilusti puoliväliin asti, jolloin takana tulevat Ingun Fristad ja Monica Boström olivat ajaneet hänet kiinni. Kolmas takaa-ajaja Ingela Matson oli jäänyt porukasta jo toisen rastin jälkeen. Gunellin hyvä reitinvalinta viimeisellä rastivälillä ratkaisi pelin hänen edukseen.

Kärkiporukan takana Salminen ja Holmström etenivät kokoajan saavuttaen koko ajan kärkikolmikkoa. Puolivälissä he ohittivat kakkos- ja kuutosrastia pummailleen Mattsonin ja pääsivät pitkän välin jälkeen jo reilun puolen minuutin päähän.
   

Toisen päivän kilpailun nopeimmat olivat Bodil Holmströn ja Kaisa Salminen, jotka etenivät varsin puhtaasti koko alkumatkan. Kuudennella rastilla Gunell jäi 20% parhaasta rastiväliajasta, jolloin takaa-ajajat Boström ja Fristad saivat hänet kiinni. Viimeistä edellisellä rastilla Boström oli jo hetkeksi siirtynyt johtoon, mutta Gunelin reitinvalinta viimeisellä rastivälillä riitti voittoon.

H21E
Miesten kilpailu alkoi dramaattisesti. Jonne Lakasella oli vaikeuksia kuudennella rastilla, jolloin Muukkonen ajoi hänet kiinni. Myös Louhisola pääsi lähes näkötuntumaan asti. Viimeistä edellisellä rastilla Muukkonen johti vielä reilut parikymmentä sekuntia, mutta vaikka Lakanen sai viimeisellä rastivälillä Muukkosta viitisentoista sekuntia kiinni, se ei enää riittänyt voittoon asti.

Kärjessä lähteneellä Lakasella oli alkumatkalla vaikeuksia, jotka kärjistyivät sitten kuudennella rastilla. Sen sijaan Muukkonen eteni koko matkan varsin tasaisella tahdilla. Louhisolalla oli vaikeuksia toisella rastilla, mutta sen jälkeen matka taittui viimeistä rastiväliä lukuunottamatta sujuvasti. Laitinen vuorostaan käytti muita kärkimiehiä enemmän aikaa pitkällä välillä.
 

Nämäkin analyysit on tehty Mats Troengin mainiolla
Winsplits-ohjelmalla

Lisää kokemuksia Winsplits-ohjelmasta löytyy Helsingin Suunnistajien 
seuralehden Rastiviestin artikkelista 3/2000. 
Niitä voit lukea myös tästä