SUUNTO-GAMES 2002
Pika-analyyseja  
(Winsplits)
1.päivä

D21E
Heidi Haapasalo otti heti lähdösta alkaen johdon käsiinsä. Yvonne Gunell saavutti Haapasaloa 10. ja 11. rastilla peräti 2.5 minuuttia siirtyen johtoonkin,  mutta sitten  minuutin tappio 12. rastilla palautti taas entisen järjestyksen. Gunellin viimeisen rastin puolentoista minuutin pummi ei onneksi enää horjuttanut hopeasijaa.
    Kolmannesta sijasta käytiin kovaa taistelua koko matkan monen kilpailijan voimin. Kaisa Salminen oli tiukimmin pronssimitalissa kiinni, mutta minuutin pummi 17. rastilla pudotti hänet peräti seitsemänneksi. Monica Boström tuli parhaiten lopun ja vei pronnsin.

Seuraavassa kaaviossa kirkas punainen osoittaa 50% suurempaa ja musta väri 100% suurempaa rastiväliaikaa verrattuna parhaaseen rastiväliaikaa.

Kaavio osoittaa, miten moni kilpailija menetti pelin jo ykkösrastilla. Myös kakkosrasti näyttää tuottaneen pieniä vaikeuksia lähes kaikille Gunellia ja Sanea lukuunottamatta. Kolmannella rastivälillä Boström ja Fristad jäivät ratkaisevasti kärjestä. Kaiken kaikkiaan naisten kilpailu osoittaa että virheittä ei ole selvinnyt kukaan, jopa voittaja Haapasalolla on ollut huonoja rastivälejä radan keskivaiheilla.

H21E
Miesten kilpailussa Jonne Lakanen ei antanut kanssakilpailijoilleen lainkaan mahdollisuuksia. Rastin 20 pieni koukku päästi Petteri Muukkosen lähelle, mutta lopun Lakanen tuli taas vaudilla. Muukkosen pienet virheet parilla viimeisellä rastilla antoivat  Louhisolalle mahdollisuuksia, mutta eroa jäi kuitenkin riittävästi.
   Faddeevin yli kahden minuutin pummi 11. rastilla pudotti hänet kauas mitalitaistoista. Myös Leppävuorella oli alkuosuudella pahoja vaikeuksia muutamalla rastilla ja ilman niitä hänkin olisi ollut tiukasti mitalitaistossa mukana.

Seuraavassa kaaviossa kirkas punainen osoittaa 50% suurempaa ja musta väri 100% suurempaa rastiväliaikaa verrattuna parhaaseen rastiväliaikaa.


Taulukko osoittaa, että kärjessä pummeja ja huonoja reitinvalintoja on vähemmän kuin naisilla. Erityisesti alun miehet ovat ottaneet varmemmin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Jonne Lakasen meno näyttää myös tämän taulukon mukaan vakuuttavalta. Loppurastin pieni ajanhukka lienee enää pelkkää varmistelua.

Nämäkin analyysit on tehty Mats Troengin mainiolla
Winsplits-ohjelmalla

Lisää kokemuksia Winsplits-ohjelmasta löytyy Helsingin Suunnistajien 
seuralehden Rastiviestin artikkelista 3/2000. 
Niitä voit lukea myös tästä