Kilpailukeskus

Hyvin suunniteltu kilpailukeskus on oikotie onnistuneisiin kilpailuihin. Hyvä keskus kokoaa yhteen suunnistuskilpailun kaikki toiminnot lähtöjä ja pysäköintiä lukuunottamatta.

Kilpailukeskus vaatii toki tilaa mutta harvoin se on kuitenkaan liian ahdas. Monet onnistuneet Suunto-Gamesit on järjestetty pienissä kilpailukeskuksissa - huippuna Luukin Suunto-Games 2003 & Nordic Meeting, jossa kilpailukeskus oli Luukin Vihdintien itäpuolinen pysäköintiniitty. Tiiviissä kilpailukeskuksessa on tunnelmaa ja kaikki on mukavasti lähellä.

Kilpailukeskuksen keskeiset palaset ovat seuraavat

Viimeinen rasti Maaliviitoitus Maalin rakenteet Varmistusajanotto tai videokuvaus Kuuluttamo
Ohjauskarsina
leimantarkastukseen
Leimantarkastus ja tietokoneet Itkumuuri Karttojen keräyspiste Numeroiden keräyspiste
Juomapiste Emit-tulostus Varusteiden palautus Tulostaulu Palkintojen säilytys ja -jako
Opaspaalu ja
infopiste
Mallirasti Ravintola ja ruokailu Ensiapu Muksula
Käymälät Pesutilat Sähköistys Jätehuolto Työkalu- ja varustesäilytys
Paikat kauppiaille

Kilpailukeskuksen kartta on hyvä suunnitella ajoissa ja piirtää se ymmärrettävään muotoon. Paras suunnitelma syntyy paikalla lumien sulamisen jälkeen. Siitä se sitten muutaman kommenttikierroksen jälkeen korjaantuu oikeaan malliin ja on jokaisen järjestelyryhmän jäsenen mielessä. Silloin ei enää viime tarvita viime hetken viritelmiä.

Alla on kaksi erilaista kilpailukeskussuunnitelmaa samasta kohteesta

Suunto-Games kilpailukeskus 2004
Kilpailukeskus 2004
Suunto-Games kilpailukeskus 2013
Kilpailukeskus 2013

Vuoden 2013 kilpailukeskus muodosti pienen aukion, piazan, jonka ympärille tapahtumat ryhmittyivät. Sen sijaan vuoden 2004 kilpailukeskuksessa tapahtumat hajaantuivat laajemmalle alueelle. Myös maaliin saapuvien kilpailijoiden seuranta oli hankalampaa, koska maaliviitoituksen toinen reuna rajoittui pysäköintiin. Mutta silti vuoden 2004 kilpailukeskus oli kokemusten mukaan myös hyvin toimiva.